Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat slut för HV-damerna

 
SDHL 2019/2020
Visa alla artiklar

Seger i fredags med 5-2 efter stabilt spel. Men när Brynäs och HV71 drabbade samman för andra gången på två dagar i Gävle så blev det en överraskande storförlust för HV-damerna.

Brynäs vann med hela 7-2 sedan man vänt underläge 1-2 i den andra perioden och gjort sex raka mål.

En kalldusch för HV71 som efter sex raka segrar förlorade.

Om det var inledningen som ställde till det för HV ska vi låta vara osagt. Men Brynäs slog till och gjorde 1-0 redan efter tio sekunders spel när Erika Grahm gjorde mål.

Sidney Morin kvitterade dock i den första perioden och är sedan Kaitlyn Tougas slog in 2-1 för HV i inledningen av den andra perioden trodde många att HV återigen skulle lägga en trepoängare i bagaget.

Men istället blev det precis tvärt om.

Fem minuter in i den andra perioden kvitterade Brynäs till 2-2 och sedan rann det på med tre raka hemmamål. Vid ställningen 4-2 klev målvakten Alba Gonzalo av planen och in kom istället Lina Van Noort.

Det hjälpte dock inte. Brynäs gjorde först 5ö2 i slutet av den andra perioden och sedermera 6-2 och 7-2 innan slutsignalen ljöd.

Notabelt är att HV släppte in två mål i numerärt överläge, något som också vittnar om att koncentrationen och effektiviteten inte var den allra bästa.