Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över en halv miljon till Världens barn – resultatet från Elmiadalen

De två dagarna, 29–30 juni, fylldes med över 35 programpunkter under nästan 20 timmar. Premiären av Elmiadalen är avklarad och när den sista dagen avslutades kunde Elmia lämna över en check på 515 941 kronor till Världens Barn.

– Just nu hotar en katastrof där barnen drabbas när samhällen stänger ner runt om i världen. Redan utsatta barn exploateras eller svälter nu i spåren av pandemin. Därför är det stöd och engagemang vi fått från Elmiadalen så extra värdefullt. Varje bidrag gör verklig skillnad. Tack vare detta kan vi nu ge ett ovärderligt stöd till fler barns tillgång till hälsa, skola och trygghet, säger Malin Duintjer, generalsekreterare Riksinsamlingen för Världens Barn i ett pressmeddelande.

– Jag är mäkta stolt över att vi på Elmia på kort varsel lyckades skapa ett så pass brett erfarenhetsutbyte och en mötesplats för det framtida Sverige. Det faktum att vi hade så många ungdomspolitiker gör mig extra glad eftersom syftet med Elmiadalen är gränsöverskridande samtal för framtiden. Genom samverkan och dialog skapar vi förutsättningar att effektivt lösa framtidens utmaningar, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia AB i ett pressmeddelande.

Företagsledare, riksdagsledamöter, ungdomspolitiker, artister och företrädare från en mängd olika branscher har varit på plats. Bredden har varit stor, ärkebiskop Antje Jackelén, Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, Ilija Batljan, vd SBB, Sara Dawn Finer, artist, Christina Nordin, generaldirektör Jordbruksverket, samt ett gäng gamers från DreamHack har gästat Elmiadalen.

Det var första gången som den digitala mötesplatsen Elmiadalen arrangerades som Jnytt tidigare skrivit om.

Debatter och diskussioner varvades med underhållning i form av mat, musik och idrott. Ämnena som berördes under de två dagarna omfattar social hållbarhet, hur man kan få mer för mindre i samhällsutveckling, miljöfrågor, kompetensförsörjning, möjligheterna med ny teknik, företagande samt inhemsk livsmedelsförsörjning och internationell samverkan.

– Jag är mäkta stolt över att vi på Elmia på kort varsel lyckades skapa ett så pass brett erfarenhetsutbyte och en mötesplats för det framtida Sverige. Det faktum att vi hade så många ungdomspolitiker gör mig extra glad eftersom syftet med Elmiadalen är gränsöverskridande samtal för framtiden. Genom samverkan och dialog skapar vi förutsättningar att effektivt lösa framtidens utmaningar, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia AB i pressmeddelandet.

Under dagarna genomfördes en spännande omröstning om vad som är godast – småländsk ostkaka eller gotländsk saffranskaka – där den småländska ostkakan stod som vinnare efter en jämn kamp.