Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överlägset Mariebo vann enkelt

Det blev förvisso bara 4-0, men det var klasskillnad på Stadsparksvallen när Mariebo spelmässigt körde över Valinge-Derome och därmed hakar på de absoluta topplagen. – Idag presterar vi bra fotboll, konstaterar lagets tränare Rickard Söderberg.

Division 1 mellersta Götaland är jämnare än på länge och flera lag är inblandade i toppstriden. När nio omgångar är spelade, Jitex har spelat tio matcher, skiljer det bara fyra poäng mellan serieledande Bergdalen och tabellsexan IFK Örby.

Efter Mariebos trygga hemmaseger mot Valinge-Derome är även Jönköpingslaget fyra poäng från serieledning och tre poäng från kvalplats.

Rahwa Mehari Solomun nickade in 1-0 efter åtta minuter. Ida Andersson ökade på efter dryga halvtimman och gjorde även 3-0 i minut 57. Johanna Georgsson avslutade målskyttet genom att göra 4-0.

– Jag skulle säga att de är chanslösa idag. Vi spelar bra fotboll i 90 minuter och vi använder kanterna, har mycket spelvändningar och då får de det svårt i sitt försvarsspel, säger en nöjd Mariebo-tränare.

– 4-0 är i underkant och det borde varit mycket mer. Vi bränner mycket, men samtidigt skapar vi chanserna bra och så mycket har vi inte skapat tidigare. Det var mycket energi på planen och spelarna jobbade för varandra. Vi har vunnit tre matcher i rad mot lite sämre motstånd, men inte riktigt kommit upp i prestation. Det var riktigt skönt att vi gjorde det idag. Alla spelare gör en riktigt bra match både i anfall och försvar.

Förutom ovanstående glädjeämne för Mariebo har laget ytterligare positiva vindar i ryggen. Målvakten Jennie Svärd Husu har nu vaktat målet i två seriematcher efter en skadefylld inledning på säsongen.

– Det kommer betyda jättemycket att kunna ha en fast målvakt. Nu kommer hon inte kunna stå på onsdag, men just att få in kontinuitet kommer betyda jättemycket, avslutar Söderberg.