Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-platser försvinner – men till vad?

Magnus Ladulås plats ska förvandlas från parkeringsplats till... Ja, det är frågan. Nu har du möjlighet att framföra din åsikt.

Vad som ska hända med Magnus Ladulås plats, vid västra Kajen i Jönköping, har varit en fråga som minst sagt har dragit ut på tiden. Redan 2008 skrev Jnytt om planerna som innefattade ett torg och en skridskobana, något som inte blivit verklighet.

– Det var tänkt att påbörja ombyggnad där redan 2008, men de planerna lades ner av olika anledningar, sade Henrik Zetterholm, utvecklings- och trafikchef i Jönköpings kommun, till Jnytt i somras.

Nu ska platsen förändras med hjälp av medborgarnas åsikter.

Möta medborgarna

– Under 2019 kom en önskan från stadsbyggnadsnämnden att en medborgardialog skulle genomföras för att bättre kunna anpassa platsen efter medborgarnas tankar och önskemål. Det är alltså våra styrande politiker som vill att vi lyssnar på de som ska nyttja platsen, säger Hanna Säterskog, ansvarig för medborgardialogen på Jönköpings kommun, stadsbyggnadskontoret, i ett pressmeddelande.

Tjänstemän och politiker kommer vid två tillfällen att möta medborgarna på plats och ta in och lyssna på önskemål om vad som ska finnas på platsen. Utöver det går det att svara på en enkät på Jönköpings kommuns webbplats mellan 20 november och 20 december.

Under vintern presenteras sedan en sammanställning av alla förslag för kommuninvånare och politiker i stadsbyggnadsnämnden. Sammanställningen kommer även att vara tillgänglig på Magnus Ladulås plats.