Nu i helgen är det kanottävling i stan när Höstregattan avgörs på Rocksjön i Jönköping. På lördagen paddlade Sofia Paldanius två lopp, k1 1000 meter och k1 200 meter. Hon placerade sig på andra respektive tredje plats.

– Jag var lite frustrerad eftersom det var gräs i banan, men annars så var det rätt bra. Det är lite problem i änden på Rocksjön men det är inte så mycket att säga om. Jag har inte laddat inför de här loppen utan är laddad inför 500 meter imorgon (söndag), säger hon till Jnytt.

På söndagen är det nämligen dags igen för Paldanius, i ett lopp som kan vara karriärens sista. Hon har ännu inte tagit något beslut på huruvida kanotkarriären ska fortsätta i ytterligare en säsong.

– Det har jag inte bestämt än, men det skulle kunna vara det sista. Jag har inte satt ner foten ordentligt utan suger på den karamellen lite. Jag har längtat efter att få en skadefri säsong, men det kommer samtidigt inte bli något evighetsprojekt att få till det.

– Det är kul att tävla i helgen och det är en skön känsla, det är sista loppet för säsongen och sen ska jag lägga allt krut på att ryggen ska bli bra. Den är fortfarande inte helt bra, jag har inte kunnat träna som jag velat och jag vill få bukt med ryggproblemen oavsett om jag fortsätter paddla eller inte.

Du kom iväg på OS tillslut, vad säger du om säsongen som varit?

– Det var helt fantastiskt att komma iväg dit, det är en bragd att det blev så med tanke på det rejäla diskbråcket. Det var tight inför kvalet och att det gick är otroligt och jag kan inte riktigt förstå det så här i efterhand. Det har varit ett kostsamt projekt, vardagen har blivit ganska drabbad. Vanligtvis är det kul att bli sliten av träning, men detta har varit tufft mentalt. Det är stort att det gick vägen och jag har lärt mig hur mycket som helst av mig själv. Jag är fantastiskt glad över att det blev ett äventyr i Rio.

Sofia Paldanius paddlar försök på k1 500 meter klockan 9:35 på söndagen, finalheatet körs 12:46.