Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter pappalyckan – Smylie redo

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Daryl Smylie missade både träningslägret i Spanien och matchen mot Norrköping på grund av familjeskäl. J-Södras mittfältsstjärna har nämligen blivit pappa till en pojke. – Det har inte sjunkit in än, säger 32-åringen.

Daryl Smylie följde inte med resten av lagen på träningslägret i spanska Salou utan stannade kvar hemma i Jönköping och tränade med J-Södra 2. Nordirländaren kom inte heller till spel i träningsmatchen mot IFK Norrköping i tisdags.

Anledningen är att sambon Anna Gustafsson – lagkapten och nyckelspelare i Mariebo IK – har varit höggravid. I veckan föddes parets första barn, en pojke.

”Lite komplikationer”

– Det var lite komplikationer, först gick det 14 dagar över tiden och sedan tog förlossningen 24 timmar. Men allting gick bra, både Anna och pojken mår bra men de är fortfarande kvar på sjukhus, säger Smylie, som inte har hunnit smälta alla intryck än.

– Det har inte hunnit sjunka in än. Nu är det väldigt många runt omkring oss, och jag tror att det sjunker in när vi är själva inom familjen. Men det är ändå en bra känsla.

Blir det lättare att släppa fotbollen på fritiden nu?

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer nog att kolla varje kväll ändå.

Vad pojken ska heta är inte bestämt än.

Första tävlingsmatchen

Trots att Smylie har missat en del träning med laget känner han att han ändå ligger i fas i förberedelserna.

– Jag har tränat och spelat med J-Södra 2. Det är bra tempo där också, och det är skönare att träna med dem än att springa själv.

På söndag är det dags för årets första tävlingsmatch när superettakollegan Frej gästar Frej för första matchen i Svenska cupens gruppspel.

– Det ska bli riktigt kul att komma igång. Det är skönt att det är tävlingsmatcher och att vi spelar om tre poäng. Det är ett lugnt och säkert sätt att komma in i säsongen. Det blir intressant att möta Frej och Degerfors som spelar i samma serie, vi får se var vi står och vad vi behöver göra för att slå dem, säger Daryl Smylie.

JnyttTV. Hör vad nyförvärvet Erik Moberg säger inför cupmatchen mot Frej.

Läs mer inför matchen på Jnytt under helgen.