Det var i mitten av juli 2017 som en kvinnan, i 30-årsåldern, i en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag påstod att hon blivit bestulen på bland annat en Rolexklockan samt en handväska av märket Guess. Detta trots att hon inte hade blivit det.

Hon ska på det här sättet ha försökt lura försäkringsbolaget att betala ut försäkringsersättning om 62 600 kronor till henne.

I början av augusti samma år gjorde en man, som kvinnan har någon form av relation med, en liknande anmälan till sitt försäkringsbolag. I skadeanmälan påstod mannen, som också är i 30-årsåldern, att han blivit bestulen på bland annat en Rolexklocka och försökte på så sätt få ut ersättning på 91 650 kronor.

Inget av ovanstående brott fullbordades och därför åtalas duon för försök till bedrägeri.

Mannen åtalas även för ett fall av bedrägeri då han i början av juli 2017 fick ut 4 669 kronor i försäkringsersättning efter att falskeligen i en skadeanmälan uppgett att han blivit bestulen på en väska av märket Guess.

Mannens försäkringsbolag yrkar på skadestånd med 9 555 kronor. Beloppet avser utrednings- och restid, milersättning samt ersättning för utbetald ersättning.

Kvinnans försäkringsbolag yrkar skadestånd med 7 288 kronor.

Mannen har i förhör nekat till brott.