Det handlar om en man i 35-årsåldern hemmahörande i Skåne och en tio år yngre kvinna från Stockholm. De båda ska under hösten lurat till sig flera bilar, när de inte fick som de ville så hotade de en bilägare.

Tillvägagångssättet var detsamma. Det misstänkta paret svarade på flera bilannonser på nätet och kunde lura till sig flera bilar. Enligt åtalet ska de ha lurat till sig en bil i Malmö värd 125.000 kronor genom att försäkra bilägaren om att pengarna var på väg genom en banköverföring. På samma sätt lurade de en bilägare i Jönköping. En man och en kvinna lurades att lämna ifrån sig en bil värd 44 000 kronor. Affären gjordes upp på Eurostop.

När man försökte samma tillvägagångssätt mot en bilägare i Stockholmstrakten fattade bilägaren misstankar och vägrade lämna ifrån sig sin bil. Då blev mannen mycket hotfull och bilägaren kände sig tvingad att lämna ifrån sig sin bil. Den misstänkte mannen skrev även under köpehandlingen med falskt namn.

Förutom bilbedrägerierna ska paret även ha bott på hotell utan att betala för sig, bland annat på Comfort Hotel i Jönköping. Där betalade man med ett bankkort som var spärrat, något man var medvetna om.

Paret åtalas nu för flera bedrägerier, urkundsförfalskning och rån. Mannen erkänner brott medan kvinnan nekar.