Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Paradis för alla chokladälskare"

För alla delikatessälskare kommer 50 utställare till Elmia i början av mars för att duka upp läckerheter från hela världen. Då går nämligen Jönköpings choklad, lakrits och delikatessfestival av stapeln.

Under tre dagar förvandlas Elmia till en plats fylld av ädla delikatesser och dryck. Festivalen som har sitt ursprung i Göteborg anordnas nu i Jönköping. "Ett paradis för alla livsnjutare", skriver arrangörerna på sin hemsida.

– Det här är en mässa som vänder sig till alla som älskar att lyxa till det lite extra och sätta lite guldkant på livet, säger Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör från Tasteful Events, som arrangerat festivalen drygt tio år i Göteborg.

På festivalen kan du gå på olika typer av provningar och delta i tävlingar så som "Årets paj". Här finns allt mellan ätbara delikatesser till kaffe, te, vin och whisky.

Samma dagar arrangeras även Bomässan och Jönköpings trädgårdsmässa på Elmia.