Annons

Annons

Annons

Jönköping

Pastor Davids rop på hjälp om Mustafa har berört tusentals: ”Jag känner att Sverige är mitt hemland” • Nu blir han utvisad

Mustafa har fått avslag på sin asylansökan och tvingas återvända till hemlandet och det krigsdrabbade Afghanistan. För Mustafa som är kristen innebär utvisningen till Afghanistan ett allvarligt dödshot.

– Han har ingenting i Afghanistan, bara ett dödshot över sig, säger David Hjelmqvist vars familj Mustafa bor hos.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Irma Hellman

Annons

Mustafa har varit i en migrationsprocess med sin asylansökan sedan han kom till Sverige 2015 på flykt från Afghanistan. Sedan 2019 bor han hos David Hjelmqvists familj i Jönköping. När Mustafa fick ett slutgiltigt avslag på sin ansökan om asyl av Migrationsdomstolen skrev David ett öppet brev till migrationsminister Morgan Johansson och Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Än så länge har de inte fått något svar tillbaka. Davids inlägg har fått stor uppmärksamhet och flera tusen människor har engagerat sig för Mustafas ansökan att få stanna i Sverige. Senast som tidningen träffade Mustafa och David hade de överklagat beslutet till Migrationsöverdomstolen. Nu har Mustafa fått avslag på överklagan och beslutet leder till utvisning.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan