Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pedofilhärvan - sex döms till fängelse

I dag kom domen mot de tre kvinnor som sålt barnporrbilder till tre män. Alla döms till fängelse.

I dag kom domen mot de kvinnorna som ska ha filmat och fotograferat barn i sin närhet och sedan sålt vidare bilderna till tre män.

Bilderna fokuserar på barnens underliv. Tolv barn identifierats och ett av barnen är från Jönköpings län som uppmanades att posera naken framför en webbkamera. Bland bevisen finns runt 45 bilder på barnet. Skadeståndet blir 7 000 kr.

Det var 2016 som polisen efter att fått tips kunde nysta upp pedofilhärvan. Man avslöjade personerna efter att ha spårat dess IP-nummer. Därefter identifierades de.Enligt åtalet rör det sig om närmare 1000 bilder och filmer på tolv barn, och övergreppen har skett både via internet och fysiskt.

De brott som personerna döms för att våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

Nu har sex personer dömts för brott. Så här skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande:

”De tre män som beställt material med visst innehåll och betalat för detta har för det s.k. förinspelade materialet döms för anstiftan till brott och för brott i övrigt som gärningsmän. Påföljden för kvinnan har bestämts till fängelse i sex år. Påföljden för männen har bestämts till fängelse från två år och sex månader upp till sex år. Den man som ådömts det längsta fängelsestraffet döms även för bl.a. våldtäkt mot barn avseende en annan målsägande.”

Instruerade barnen

Den kvinna som döms till våldtäkt mot barn har instruerat ett barn i hennes närhet att posera naken framför kameran. Enligt domen från Stockholms tingsrätt är det hon som har hållit i kameran. Därefter har bilderna och filmerna lämnats över till de som beställt materialet.

”Vidare är utrett att hon tagit emot beställningar med närmare instruktioner, vidarebefordrat instruktioner och aktivt deltagit i genomförandet av beställningarna, dokumenterat materialet och tagit betalt.”, skriver tingsrätten i domen.

Kvinnan som ska ha tagit emot beställningar och ersättning för bilderna döms för inblandning i alla brott. De tre männen som beställt materialet och betalat för det döms också för anstiftan till brott.

Personerna döms till fängelse och fängelsestraffen är mellan sex månader och sex år. En av männen har också dömts för våldtäkt mot en annan målsägande och får därför det längsta straffet.