Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rån mot snabbmatskedja – gärningsmän på fri fot

Polisen fick rycka ut efter flera fall av stölder i Jönköping under tisdagen. Sent på kvällen blev personal på McDonalds vid Jordbron hotade med ett pistolliknande föremål.

Vid 17.30-tiden larmades polisen till Netonnet efter att två män ertappats med att stjäla varor. En av männen greps av polis, medan den andre flydde från platsen.

Ett par timmar senare, vid 20-tiden, greps en man efter att ha stulit varor från Willys på Österängen, och blivit aggressiv när han konfronterades av personalen.

Nästa händelse utspelade sig senare på kvällen, vid Jordbron i Jönköping.

– Vi fick ett överfallslarm från McDonalds på Hagaleden klockan 22.18, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen åkte ut till platsen och ringde samtidigt upp personalen, som sa att de hade blivit rånade.

– Vi var där vid 22.23 och det visade sig att två rånare hade varit inne. De hade hotat personalen med något pistolliknande föremål och fått med sig pengar därifrån.

Det är ännu oklart exakt hur stor summa som stals, men man uppskattar det till 4 000 kronor.

Avspärrat under morgonen

– Vi har inlett en förundersökning om grovt rån i och med att de hade något som uppfattades som vapen. Vi har spärrat av restaurangen för en kriminalteknisk undersökning som ska göras under morgonen, säger Thomas Agnevik.

Därmed hålls restaurangen stängd tills undersökningen är genomförd. Det ska finnas ett signalement, som kan lämnas ut i ett senare skede efter att ytterligare undersökningar gjorts.

– Det finns inga uppgifter om att personal eller eventuella gäster på plats ska ha blivit fysiskt skadade. Men det är säkert väldigt otäckt och omskakande att vara med om.

Fyra personer i restaurangen är målsägande, och det var alltså dessa som rånet riktades mot.

Nyligen utsatt för stöld

Bara ett par dagar tidigare, klockan 20.40 på söndagen, larmades polisen om en stöld på samma hamburgerrestaurang. En okänd man hade då tillgripit kassan på drive-in. Samma sak hände på McDonalds i Värnamo natten före.

– Men det är oklart om det finns något samband mellan händelserna, säger polisens förundersökningsledare Martin Tornell.