Annons

Annons

Annons

När den som älskar slår

Personal utbildas för att hindra våld mot barn: ”Inget som prioriteras hos polisen”

Sverige var första i världen med att förbjuda aga. Trots det blir tusentals barn misshandlade varje år och antalet stiger stadigt. Enligt flera organisationer har våld mot barn varit lågt prioriterat. För att stävja våldet och öka kunskapen kommer det under februari att erbjudas utbildning med temat ”Utreda barn som upplevt våld” för personal inom bland annat socialtjänsten och ungdomsvården.

Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Siffror visar att antal uppklarade våldsbrott mot barn från noll till fjorton år har i princip halverats från 2010 till 2019. Det är mörka siffror som Brå:s statistik visar. FOTO: Johan Anderberg
Öppna bild i helskärmsläge

Linn Moser Hällen är socionom och föreläser om våld i nära relationer. Hon har lång erfarenhet av handläggning, samordning och arbetsledning i arbete med bland annat socialtjänsten. Linn är en av författarna till boken ”Våld i nära relationer”, som belyser såväl professionellas som våldsutsatta kvinnors berättelser. Hon kommer att vara en av två som föreläser under utbildningsdagarna med temat ”Utreda barn som upplevt våld” som anordnas av länsstyrelsen, Kommunal utveckling och Barnahus i Jönköpings län under februari månad. Utbildningen fokuserar på hur upplevt samt bevittnat våld kan uppmärksammas och synliggöras i bland annat barnvårdsutredningar. Men även hur utredande samtal med föräldrar och drabbade barn kan te sig.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan