Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalbrist drabbar barnen

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, tvingas prioritera hårt i ärendena när det gäller barn på grund av bemanningskrisen som varit sedan i somras. Det uppger Sveriges Radio Jönköping.

BUP, som täcker Jönköping, Habo och Mullsjö kommuner, har tvingats ta in hyrläkare, flyttat psykolog, kurator och överläkare från öppen- till slutenvården och slutat erbjuda individuell återgivning av utredning till skolan i vissa ärenden. Det rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Några som drabbas är barn och föräldrar som vill ha möten om en samordnad individuell plan med myndigheter angående ett barns hälsa och behov av stöd. Men BUP har svårt att dyka upp trots att det finns en skyldighet enligt lag.

– I enstaka fall har vi fått lämna återbud utifrån vår aktuella situation, säger Nina Martinsson, chef på BUP Ryhov, till P4 Jönköping, och förklarar att de försöker hitta en ny tid för barnen i dessa fall.