Peter Florin är 32 år, bor i Mullsjö och är pappa till tre barn. Han beskriver sig själv som en ganska vanlig person som gillar att spela tv-spel och träna. Han jobbar med kundservice och sköter en hel del av jobbet hemifrån.

Att han skulle medverka i "Ensam mamma söker" var inget som han hade planerat för.

– Jag blev egentligen tillfrågad via deras castingteam. Först tänkte jag: "Nej, aldrig i livet att jag är med på tv". Men de frågade en gång till och ville ha ett videoklipp där jag svarar på olika frågor, säger han.

Inte alls som han trodde

Peter Florin tänkte om, skickade in videoklippet – och blev antagen. Nu är han en av sju män som ska tävla om Camilla Backmans gunst.

– Jag fastnade lite för Camilla i hennes video, hon är sportintresserad och vi verkar vara lika varandra. På den vägen är det, konstaterar han.

Programmet spelades in i somras, och det blev inte alls som Peter Florin hade föreställt sig. Han gick in med relativt låga förväntningar, men nu ångrar han inte alls att han ställde upp.

– Jag var jättenervös i början eftersom det är väldigt annorlunda och ovant att ha folk och tv-kameror omkring sig. Det flyter inte på som det vanliga livet gör. Men det var sjukt häftigt att se hur det fungerar, och jag vande mig ganska fort, säger 32-åringen, som inte får avslöja hur det gick.

"Blir nog väldigt speciellt"

– Jag får inte säga något om hur det har gått. Men tittarna kan förvänta sig en jättehärlig mamma som bjuder på sig själv. Det var bara skratt rakt igenom, det var massa glädje.

Hur blir det att se sig själv i tv?

– Vanligtvis tycker jag att det är lustigt bara att höra sig själv prata, och det är svårt att föreställa sig hur det blir. Det blir nog väldigt speciellt och väldigt konstigt till en början. Det är fortfarande lite overkligt.

Har du något tips till dem som söker kärleken?

– Jag kan säga så här: Gör de en ny säsong rekommenderar jag alla killar att söka. Alla kan inte träffa kärleken, men det här är det häftigaste äventyret jag har gett mig in på. Jag har fått vänner för livet och det har varit mycket självutvecklande att vara med.

"Ensam mamma söker" visas i TV3 och har premiär 22 januari. Jessica Andersson är programledare.

Relaterat till artikeln