Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elmias nya framgångsrecept

Elmias framtid och FC Gruppens vision om att göra maten till en del av helhetsupplevelsen stod i fokus på torsdagens lunchevent på mässföretaget. Det avslutades med att ett nytt bageri invigdes.

I slutet av förra året klubbade politikerna igenom beslutet att Elmia ska byggas ut för närmare en halv miljard kronor. Det kommunägda mässbolaget ska bygga en ny utställningshall, tillsammans med tillagningskök, nya mässtråk och förråd. I projektet ingår även att rusta upp befintliga ytor och att utveckla utomhusområdet.

Nu förs det diskussioner om vad som går addera till verksamheten.

– Vår beläggning går upp och ner under ett år. Vi vill räta ut pucklarna och funderar på vad vi kan göra åt nedpucklarna. Vi har en idé om att göra något som har med sport att göra. Det är fortfarande på idéstadiet, och vi pratar med Destination Jönköping och med kultur- och fritidsförvaltningen, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia.

Kommunen utreder för tillfället om det ska byggas en ny fotbollsarena på Elmiaområdet. Det är något som Frenssen i grunden ställer sig positiv till.

– Allt som är bra för Elmia är av intresse. Men det måste vara i rätt ordning med den utbyggnad vi gör. Vi vill bli effektivare och ha fler mässor, säger hon.

”Kommer märka skillnad”

Även maten stod i fokus på eventet.

I våras tecknade Elmia ett avtal med FC Gruppen som leverantör till samtliga restauranger och catering i lokalerna. Fyra av fem restauranger kommer renoveras och få annan layout, annat utseende och nytt möblemang.

– Jag vågar lova att besökarna kommer märka skillnad. Vi kommer profilera maten mycket mer än vad som gjorts tidigare. Vi ska berätta vad maten är ifrån på montrar och skärmar och det kommer även att finnas information om vilken gård köttet är ifrån. Vi vill visa ett helhetsintryck att allt är gjort från grunden. Vi vill höja upplevelsen när besökarna går härifrån, säger Adam Svensson, platschef för FC Gruppen på Elmia.

– Maten kommer att vara närproducerad så långt det går, och allting kommer garanterat vara svenskt.

Bageri i lobbyn

Elmia har fått ett nytillskott i form av ett bageri. Att det är placerat i anslutning till entrén i Lobby Nord är knappast en slump.

– Besökarna kan titta in och se på när vi bakar kanelbullar och pizza. Vi kommer ha ett rätt stort sortiment och en Elmialimpa är på gång, säger konditorn och bagerichefen Anna Fagerström, som förklarar att en del arbete återstår.

– Det är inte riktigt färdigt än, vi väntar på ugnar och sådant.