Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planen: Så ska J-Södra klättra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

J-Södra är avhängda från toppjakten. Då ligger fokus på utveckling av spelarna och laget under hösten.

När Jönköpings Södra startade om superettan med hemmamatch mot Helsingborg var tre poäng nästan nödvändigt för att fortsatt ha chans på att utmana topplagen.

Men efter 1–3-förlusten på Stadsparksvallen i söndags har J-Södra nu tolv poäng upp till en allsvensk kvalplats när 14 omgångar återstår. En tuff uppgift för laget som inför säsongen hade som ambition att vara med i den absoluta toppen.

Klubben vill klättra i tabellen under höstsäsongen och har lagt fram sin strategi för att plocka på sig ytterligare poäng.

– Vi har valt att fokusera på utvecklingen av både laget och spelarna individuellt. Får vi den utvecklingen kommer vi också vara bättre match för match. Då brukar man få vad man förtjänar i slutändan, säger J-Södras manager Christer Persson.

Lovordades men vill mer

Efter matchen mot Helsingborg fick J-Södra beröm av Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung och landslagsstjärnan Andreas Granqvist. Men J-Södra var trots lovorden inte helt nöjda med insatsen.

– Vi känner allihopa att vi kan betydligt bättre än vad vi visade i söndags. Det gäller att vi visar det nu. Det har att göra med tajmingen i laget och får en ännu tydligare riktning med hur vi vill spela. Samarbetet blir bättre hela tiden men det finns mer att plocka ut både individuellt men framför allt som lag, säger Persson.

Härnäst väntar bortamatch mot Degerfors på lördagskvällen. Lagens första möte den här säsongen slutade 2–2.

– Det som blir viktigt är att vi får ihop vår helhet som vi kanske tappade lite mot Helsingborg i perioder. Att vi sitter ihop bättre offensivt-defensivt, säger Persson.

Skadelistan krymper

Inför matchen har J-Södra fått ett glatt besked. Duon Fredric Fendrich, Árni Vilhjálmsson och Ahmad Gero är alla tillgängliga för spel efter att ha missat omstarten. Joakim Karlsson tränade med ett skydd för handen på grund av skada på torsdagen. Men mittbackens medverkan mot Degerfors ska inte vara i fara.

Efter en tuff vår med en stundtals lång skadelista saknas nu bara den långtidsskadade målvakten Anton Cajtoft som inte beräknas kunna spela över huvud taget under 2018.

– Det känns så klar väldigt bra, säger Persson om skadeläget.