Anders Rydell har sedan 2008 varit chefredaktör för tidskriften Konstnären. Han har även varit redaktör på magasinen Bon och RES. Rydell har utkommit med sex böcker, bland annat Plundrarna som 2014 nominerades till Augustpriset. I höst är han aktuell med uppföljaren Boktjuvarna.

Enorm förändringsprocess
– Lokalpressen är just nu inne i en enorm förändringsprocess och där tror jag kulturjournalistiken är central. I mina ögon utgör den hjärtat i lokalbevakningen. Men jag tror den behöver moderniseras, människors sätt att ta till sig kultur har förändrats mer än kulturjournalistiken. Jag ser det som en stor och spännande utmaning driva det arbetet på Hallpressen, säger Rydell, som är uppväxt i Bankeryd utanför Jönköping.
Kulturen har en stark ställning och tradition på Jönköpings-Posten och övriga Hallpressen.

Känns speciellt
– Det känns väldigt speciellt att göra en satsning på kulturen när andra medieföretag väljer att dra ner. Kulturen är en viktig plats för tankar, idéer och debatt, det gäller att klara av att ta med den in i framtidens lokaljournalistik och dess publiceringsformer, säger Mats Ottosson, ansvarig utgivare för Hallpressens titlar.

Läs längre intervju med Anders Rydell här: