Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängbäst i HV71 efter storformen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han leder den interna poängligan och har redan nu tangerat sin poängskörd från förra säsongen. Markus Ljungh har levererat det som förväntades av honom när han värvades till HV71 inför säsongen.

Markus Ljungh plockades in som en toppcenter och en pålitlig poänggörare. Och 27-åringen har visat vad han går för.

– För min egen del kan jag bara säga att det känns bättre och bättre, säger Ljungh.

Centern har efter en fin poängutdelning den senaste tiden seglat upp i intern skytteligaledning i HV71. Ljungh har noterats för 21 (8+13) poäng på 29 matcher. Under fjolårssäsongen blev det lika många poäng men på 40 matcher i Djurgårdströjan.

Sedan Stephan ”Lillis” Lundh tog över huvudansvaret har HV:s nummer 16 bara gått av isen poänglös i två av nio matcher. På övriga sju har han sammanlagt fått ihop nio poäng (3+6).

– Det är kul och känns bra. Det flyter på bra och powerplay börjar kännas bättre också. Där blir vi ett extra hot, säger Ljungh.

HV71 ligger visserligen först på tolfte plats i powerplay-tabellen med en effektivitet på 17,86 procent. Men i segermatchen mot Örebro (3–1) i söndags var Ljungh en av organisatörerna bakom ett vackert mål från Robin Figren.

Centern fick pucken bakom mål men i stället för att slå en passning till Mattias Tedenby precis framför mål lurade Ljungh alla och skickade en passning till Figren som från sin position på vänsterkanten kunde sätta pucken i ett nästan öppet mål.

Efter matchen fick Ljungh frågor om powerplayvarianten och hur spelet förändrats sedan Lundh tog över huvudtränaransvaret. HV-centern valde att svara lite kryptiskt, vilket bland annat fick relativt stort utrymme i en av kvällstidningarna.

HV:s nummer 16 utvecklar för Jnytt:

– Man ska väl inte avslöja det man tränar på och vad man försöker göra där ute. Det försöker vi hålla för oss själva. Men vi ser att när vi gör det vi ska så blir det bra, säger Ljungh.

Och bra har det blivit. Åtminstone poängmässigt.

HV71 står inför lördagens möte mot Linköping på fyra raka segrar och 13 poäng på de fem senaste matcherna.

Men trots den starka formen finns det utrymme för förbättring.

– Vi har tagit fyra raka matcher och det har vi behövt göra också. Vi behöver fortsätta på vinnarspåret. Men vi är inte jättenöjda med de matcherna som vi har gjort på bortaplan. Vi måste upp i farten och tempot och ge motståndarna mindre tid och plats på banan så att de får börja chippa i stället för att hitta is, säger Ljungh.

HV-centern får medhåll från tränare Lundh.

– Vi kan bli ännu mer aktiva både med och utan puck. Vi gör många bra saker. Och de sista matcherna innan jul vinner vi alla poäng. Men man får inte bli för girig. Vi tycker att vi kunde ha gjort det lite bättre speciellt med puck. Nu var det lite slarvigt, säger Lundh.

Nu väntar ett Linköping som vunnit båda mötena mot HV71 den här säsongen. För Ljungh har det också inneburit två poänglösa drabbningar.

– Det gäller att vara mentalt inställd på att det är ett hårt jobb. Det brukar bli så mot Linköping, att det hårda jobbet kommer i första hand och så kommer chanserna därefter. Det gäller att vara redo, säger Ljungh.

JnyttTV. Hör Mattias Tedenbys tankar inför rivalmötet mot Linköping.

Läs även