Sedan tidigare har Jönköpings IK värvat centern Filip Björk från SSL-konkurrenten Sirius. Under fredagen presenterade klubben sitt andra nyförvärv inför kommande säsong. Det rör sig om den poängstarke forwarden Andreas Nordh som återvänder till klubben han lämnade 2016/17.

– Självklart jättekul att Andreas valt att komma tillbaka till JIK. En spelare som alltid haft en väldigt stor potential som förra säsongen i Schweiz visade alla hur bra han är där han tog sitt spel till en ny nivå, säger Alexander Tavs från JIK:s sportgrupp.

– Vi som följt honom genom åren är inte förvånade över succén, han har alltid levererat när han haft större roller och haft en enorm potential. Vi har sett honom en hel del under säsongen och det han har visat upp gör att vi är övertygade om att han med den här säsongen i ryggen kommer visa publiken i SSL hur bra han är och vara en väldigt viktig spelare för oss i jakten på slutspel. Sen att det är en kille som är väldigt uppskattad av laget och bidrar med mycket annat är naturligtvis väldigt positivt också.

”Vill inget hellre”

Andreas Nordh, som fostrats i Husqvarna IK, spelade sju säsonger i JIK under sin senaste sejour. Förra året spelade 28-åringen för Floorball Köniz i schweiziska högstaligan, där han lyckades skrapa ihop 30 mål och 15 assist på 22 matcher. Ett poängfacit som tog Nordh till en fjärdeplats i seriens totala poängliga.

Nu ska forwarden hjälpa JIK att nå SSL-innebandyns slutspel.

– Härligt att vara tillbaka i JIK. Vi har haft det väldigt bra nere i Schweiz där jag är glad att vi tog chansen att testa på ett äventyr där nere. Personligen så blev det en väldigt bra säsong där jag känner att jag har tagit stora kliv i min utveckling både i spelet och i ansvarstagandet, säger Andreas Nordh och fortsätter:

– Jag var ju med och spelade upp JIK i SSL för tre säsonger sedan så nu vill man inget hellre än att göra allt för att hjälpa laget att gå till slutspel. Har följt laget och med den talang som finns i det här laget så känns det som att det är nu vi ska ta steget att bli ett slutspelslag. Det finns ett stort driv hos den här gruppen att hela tiden utvecklas, en väldigt bra ledarstab och en vilja hos alla att ta nästa steg så nu är det dags. Det här kommer bli riktigt kul.