Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängsuccé för HV71:s slitvarg

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Anton Bengtsson gjorde en strålande match när HV besegrade Timrå med solklara 7-1. Kedjan med Bengtsson, Oscar Sundh och Johan Johnsson visade från första byte att tisdagskvällen i Kinnarps Arena var deras. – Det känns jättebra med Oscar och Johan, säger Bengtsson till Jnytt.

Han får sällan de stora rubrikerna, och när han väl gör det handlar det ofta om uppoffrande spel och HV-centern benämns inte sällan som en slitvarg. Mot Timrå strålade Anton Bengtsson, och insatsen innebar två mål och två passningspoäng.

– Så många poäng har jag nog aldrig gjort i en match tidigare. Det var fantastiskt kul att vara med lite i målprotokollet och bidra lite offensivt, det var riktigt kul, säger en, givetvis, glad HV-center utanför lagets omklädningsrum och konstaterade att det var en bra dag på jobbet för HV71.

– Ja, fantastiskt fin. Vi sa inför matchen att det gäller att vara redo, att det kommer bli en annorlunda match jämfört med Växjö, då var det fullsatt och bra tryck. Jag tycker vi kommer ut starkt och gör en bra första, vi nollställer och gör en bra andra. Sen spelar vi av det i tredje, jag tycker vi har koll på det och spelar ganska bra även då, fortsätter HV-centern.

Är det en utmaning att ladda om efter en urladdning likt den mot Växjö?

– Det är lite annorlunda. Det är inte lika bra tryck eftersom det var helt fullt mot Växjö och det gäller att vara redo från start, är man inte redo en sådan här dag kan det lätt smälla i baken. Jag tycker ändå vi gör det bra, vi är redo från start och tar kommandot.

Två distinkta avslut

Även om Timrås försvar inte bjöd på det bästa av motstånd den här tisdagskvällen så var hemmalaget effektiva och det var något som verkligen aktualiserades när Bengtsson fick pucken i skottsektorn. För då small det i krysset bakom Niklas Svedberg, Bengtsson hittade rätt två gånger om i den andra perioden och ökade på sitt målkonto från tre till fem denna säsong.

– Första är en bjudning från deras back och det blev rätt öppet och jag hittar krysset. Det andra har jag bra spel med med Nisse (Andersson), vi checkar fast dem och han hittar mig i mitten. Det var egentligen samma läge och det var ledigt igen, det var kul, beskriver Bengtsson sitt mål.

Förutom målen gjorde Bengtsson även två assists, och kedjan med honom, Sundh och Johnsson var bra från start.

– Jag tycker det känns jättebra med Oscar och Johan. Vi har tränat bra och jag tycker vi har skapat rätt mycket i andra matcher också, men inte fått in den. Idag blir det lite islossning.

Efter att ha kört över ett bottenlag väntar nu nästa i kommande match. På torsdag är det bortamatch mot Mora.

– Vi har haft det lite tufft i Mora och det är en nöt att knäcka för oss, vi har lite revanschlust sen senast vi mötte dem borta. Det är bara att ladda om inför det.

Jnytt-TV: Oscar Sundh ger sin syn på matchen i ena klippet och presskonferensen med lagens tränare i det andra.