Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis och åklagare blev dödshotade

En man i 50-årsåldern hade svårt att acceptera att han skulle anhållas och hotade en åklagare och en polis om våld. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt.

Händelsen utspelade sig i en arrestcell i polishuset i Jönköping under natten mellan 8 och 9 maj. Det började med att mannen greps misstänkt för andra brott och sedermera togs till arresten i Jönköping.

Enligt åtalet, som har lämnats in till Jönköpings tingsrätt, angrep han en åklagare med hot om våld sedan ett anhållningsbeslut blivit fastställt. Även en polisman fick ta emot ett hot på grund av tidigare myndighetsutövning mot mannen.

Fanns med på lista

Vid samma tillfälle ska mannen, till en arrestantvakt och en polisman, ha sagt att flera personer finns med på en lista över människor han ska eller vill döda. En åklagare och en polis i Jönköping nämndes vid namn och hotet ska ha förmedlats till dessa.

Mannen, som är i 50-årsåldern och tidigare dömd för brott, häktades och åtalas nu för hot mot tjänsteman. Han förnekar brott.