Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis stoppade fordon – 30-åring gjorde våldsamt motstånd

När den 30-årige mannen stoppades i en kontroll på Barnarpsgatan i Jönköping i början av november förra året blev det starten på en rad åtalspunkter som nu ska upp i Jönköpings tingsrätt.

Det var den 11 november som mannen stoppades. Det visade sig att han saknade körkort och det visade sig också att han tidigare lagförts för samma brott. Därmed åtalas han nu för grov olovlig körning, något som han förnekar.

Vid samma tillfälle gjorde han kraftigt motstånd och försökte därmed hindra polisen att omhänderta honom i samband med en kroppsbesiktning, därför åtalas han för våldsamt motstånd.

Han skadade dessutom en polisman i handen när han skulle omhändertas vilket gör att han även misstänks för våld mot tjänsteman.

30-åringen förnekar även dessa brott.

Två fall av ringa narkotikabrott finns också med på åtalslistan. Dels misstänks han för att ha använt tramadol och kokain, dels hade han cannabis på sig när han omhändertogs. Mannen förnekar brott.

Utöver detta åtalas han för ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål vid ett annat tillfälle som inträffade i slutet av oktober förra året.

Han misstänks för att ha använt alprazolam kokain och hasch och hade dessutom en kniv i fordonet när han stoppades på Odengatan i Jönköping.

Även de två sistnämnda brotten förnekar 30-åringen.