Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En häktad efter mordbrand

Polis utreder ett ärende rubricerat som mordbrand efter en brand på en balkong på Götabergsgatan på Rosenlund under lördagen. En kvinna, som tidigare varit anhållen, har släppts medan en misstänkt man ska sitta häktad för brottet.

Det var strax före klockan halv tolv på lördagseftermiddagen som räddningstjänst larmades till en brand på en balkong på en adress på Rosenlund i Jönköping.

Branden kunde släckas. Händelsen lämnades över till polis, som har arbetade med fallet efter det.

Händelsen rubricerades som mordbrand, främst med tanke på risken som branden innebar.

Hamnade i konflikt

Två personer hämtades in till förhör, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 55-årsåldern. Båda förhördes under lördagseftermiddagen och kvällen av polisen, och efter förhören beslutade jouråklagare att båda skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för mordbrand.

Det är fortfarande mycket som är oklart kring händelsen och hur branden startade. Uppgifter gör gällande att de två personerna av någon anledning hamnat i en konflikt.

– Det är ett ganska rörigt ärende, sa vakthavande befäl vid polisen till Jnytt redan under lördagskvällen.

Mannen häktad

Åklagaren leder nu förundersökningen och frågor om utredningen hänvisas fortsättningsvis till åklagarkammaren i Jönköping.

På måndagsförmiddagen meddelade polisen att kvinnan är satt på fri fot medan mannen är var fortsatt anhållen. Båda personerna är hemmahörande i Jönköpings län.

Under onsdagen berättade polisens presstalesperson, Thomas Agnevik, att mannen häktades under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.