Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen larmades om pågående inbrott – stor sökinsats efter tjuven

Polisen larmades under söndagskvällen om ett pågående inbrott i Huskvarna. Trots att polisen snabbt var på plats hittades inte tjuven.

Klockan 18.30 upptäckte ett larmbolag att en obehörig person befann sig inne i en villa på Bergsgatan i Huskvarna.

– De boende är bortresta, och villan har ett larm som är kopplat till ett larmbolag. Vi var där snabbt men kunde inte gripa någon gärningsperson. Det är dock konstaterat att det har varit ett inbrott, säger Kristian Malzoff, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Eftersom de som bor i villan inte är hemma är det ännu oklart om något har stulits. En anmälan om grov stöld genom inbrott är upprättad, men det finns alltså ingen misstänkt.

– Vi har spårat med hund och har säkrat en del spår från brottsplatsen. Vi vet inte om förövaren hade lyckats ta sig därifrån innan vi kom eller om det har varit fördröjning, säger Kristian Malzoff, som riktar en uppmaning till boende som har installerat larm.

– Även om man har larm är det bra om man har någon som tittar till huset. Det tycker jag är en bra idé.