Annons

Annons

Annons

Jönköping

Polisen om ”tafsartorsdagen” – varnar utan att själv ha sett något bevis: ”Vi kanske skulle varit tydligare med att källan inte är helt klar”

Polis och skolor har gått ut och varnat för tafsardagen på torsdag. Det handlar om en utmaning i sociala medier där killar uppmanas att tafsa på tjejer, filma det och publicera videon i appen Tiktok.
Kritiska röster har dock ifrågasatt om det grundar sig i något som existerar – ingen av de varnande rösterna verkar nämligen ha sett den virala uppmaningen.
Nu bekräftar polisen för att de har agerat på sekundärkällor.
– Vi kanske skulle varit lite tydligare med att källan inte är helt klar, säger kriminalinspektören Lena Larsson på Noa.

Tafsardagen ifrågasätts på sociala medier – inte ens polisen har sett den virala uppmaningen med egna ögon.  Frågan allt fler ställer sig är – existerar den ens?
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

I fredags gick Polismyndigheten nationellt ut med en varning på sina sociala medier för en så kallad tafsardag där pojkar utmanas att tafsa på flickor i skolan och sedan sprida en film på övergreppet på sociala medier. Inlägget har fått stor uppmärksamhet och har i skrivandets stund cirka 47 000 delningar på Facebook.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan