Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunna personen har hittats

Den man i 70-årsåldern som försvann från sitt äldreboende på måndagen och som anmäldes försvunnen av polisen har nu anträffats. – Han hittades i natt vid 02.30 i centrala Jönköping, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst.

Det var klockan 17.30 på måndagen som polisen fick samtal om en försvunnen man i Kortebo strax utanför Jönköping. Mannen, som är i 70-årsåldern, hade lämnat sitt äldreboende vid 10.30-tiden tidigare samma dag.

Innan polisen kontaktades hade personal och anhöriga utan framgång letat efter mannen. En teori är att han tagit en buss till centrala Jönköping.

– Vi har gjort en sökning i anslutning till boendet i närtid, men vi har inte hittat honom. Annars har det inte varit någon större sökinsats eftersom vi inte vet var vi ska leta, sa Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst, vid 21.30-tiden.

"Gör alltid närsök"

Polisen gick därefter ut till allmänheten och vädjade om hjälp.

– Vi gör alltid ett närsök, men i övrigt hoppas vi på iakttagelser så att vi kan rikta insatsen till rätt plats, säger Björn Öberg.

Vädjan gav resultat. Klockan 02.30 i natt fick polisen ett samtal från en privatperson som hade sett mannen i centrala Jönköping. När polisen kom till platsen visade det sig att det var mannen som man letade efter.

- Han är nu förd tillbaka till sitt boende igen. Enligt de uppgifter som jag har fått så är han välbehållen och har inte råkat ut för något.