Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort polispådrag – inbrottstjuvar gripna

Runt klockan 20:30 fick polis information om att det varit inbrott i en bostad på Bäckalyckan i Jönköping. Under kvällen var hundpatruller på plats och sökte igenom området.

Vid 20:30-tiden på onsdagskvällen fick polisen samtal om ett pågående inbrott på S:t Pauligatan i Jönköping. En inringare såg att en person hoppade in genom ett fönster till en bostad. När polisen kom dit försökte två gärningspersoner fly från platsen.

Enligt uppgifter till Jnytt var det flera polispatruller på plats och hundar sökte i området.

– Det stämmer och vi finns på plats med ett antal patruller på grund av ett larm om inbrott som vi har fått, säger polisens presstalesperson Monica Bergström, till Jnytt under kvällen.

Runt klockan 22 var polisen fortfarande på platsen och jobbade.

– Vi är där och jobbar just nu och jag kan inte säga mycket mer än så i det här läget, säger Monica Bergström.

"Kunde koppla bilen"

En person greps på bar gärning senare under kvällen och ytterligare en greps vid 3.45-tiden sedan en bil stoppats av polisen på Bäckalyckan. De gripna är båda män i 20- respektive 30-årsåldern. De togs in till förhör på polisstationen, och när det är avslutat kommer en åklagare besluta om de ska anhållas eller friges.

– Det är lite oklart om de fick med sig något, vi får återkomma med det när den tekniska undersökningen har gjorts. Att vi kunde gripa den andre mannen beror på att vi kunde koppla den aktuella bilen till den första personen, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn på torsdagsmorgonen.

Bilen togs i beslag.