Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort polispådrag – här är anledningen

Det är just nu flera polispatruller på plats i centrala i Jönköping. Anledningen är att Alternativ för Sverige just nu demonstrerar vid Hoppets torg.

– Vi är på plats för att det politiska partiet Alternativ för Sverige demonstrerar och vi ska se till att de kan framföra sitt politiska budskap utan att det blir tråkigheter från något håll. De har tillstånd för demonstration mellan klockan 11.30 och 13.30, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

I skrivande stund har polisen inte fått några indikationer på att det skulle vara stökigt på platsen, men de ville ändå se till att vara på plats med flera poliser så att man är förberedd på att något kan hända.

– Vi har gjort bedömningen att det går åt extra poliser vid den här demonstrationen, säger Thomas Agnevik.

”Finns alltid risk”

Anser ni att det finns risker att något kan hända?

– I valrörelser finns det alltid mer eller mindre risk att något kan hända vid en demonstration. Det kan bli stökigheter både gällande höger- och vänstersidan. De tycker inte alltid bra om varandra och en del hävdar yttrandefrihet, men det gäller ibland bara dem själva, säger Thomas Agnevik.

Alternativ för Sverige demonstrerade nyligen i Linköping och polisen fick då avvisa en person från platsen, annars beskrivs demonstrationen som lugn. I samband med Linköpingsdemonstrationen omhändertogs även anordnaren av demonstrationen för brott mot ordningslagen på grund av att demonstrationstiden överskreds.

Texten uppdateras.