Vid 17.40-tiden fick polisen samtal från väktare som upptäckte att två personer hade börjat slåss inne på Asecs köpcentrum. Väktaren ingrep och slog larm.

– Väktare hade uppmärksammat ett slagsmål mellan två personer. Vi är på väg dit, och jag har inte någon mer information just nu, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst, vid klockan 18.20.

– Vi har fått från väktare att det var slag mot ansikte.

Efter att polisen pratat med offret och vittnen greps en man misstänkt för misshandel. Den skadade, en man i 35-årsåldern, transporterades i ambulans till Länssjukhuset Ryhov med skador i ansiktet.

"Kan sitta på information"

– Det var blodvite i ansiktet men skadorna var begränsade till ansiktet. De kunde prata med honom innan han lastades i ambulansen, och det verkar inte vara så allvarligt. De vill säkert kolla till näsan, säger Willsund i en senare kontakt.

Vet ni varför bråket uppstod?

– Nej, det vet vi inte. Vi behöver titta närmare på det.

Det finns flera vittnen till händelsen och polisen är särskilt intresserad av att komma i kontakt med en person som befann sig på platsen vid tidpunkten för bråket.

– Den personen har inte utfört någon misshandel, men kan sitta på information, säger Åsa Willsund, som uppger att polisen håller ett flertal förhör under kvällen.

– Det finns flera som har sett det här och vi håller förhör med dem och med väktaren. Den som är gripen ska också förhöras. Vi behöver prata enskilt med honom, det är en anledning till gripandet. Annars är det inte alltid det sker gripanden när det är misshandel av normalgraden.