Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna sade ja till Fritz

Idag blev det helt klart. Kommunstyrelsen beslutade att tillsätta Johan Fritz som ny stadsdirektör i Jönköpings kommun från och med 1 maj 2018.

Jnytt har tidigare berättat att det blir Johan Fritz som tar över som ny Stadsdirektör efter Carl-Johan Korsås. Liksom Korsås så kommer Fritz från Göteborg. Under onsdagen kom det formella beslutet då Kommunstyrelsen sade ja.

– Jag är glad och hedrad över det förtroende som jag har fått. Jönköpings är en kommun som siktar på att vara södra Sveriges nav. Det är en kommun som ständigt växer, utvecklas och som har framtidsambitioner. Att få vara med och bidra till att förverkliga dessa ambitioner och att få göra det tillsammans med 12 000 medarbetare ser jag som en fantastisk möjlighet, som jag ser mycket framemot, säger Johan Fritz, tillträdande stadsdirektör.

Johan Fritz är idag stadsdelsdirektör för Norra Hisingen i Göteborgs stad. Han har tidigare varit kommunchef för två västsvenska kommuner och dessförinnan ekonomichef för både kommunal och regional verksamhet.

– Johan Fritz har en gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Han har en relevant utbildning och lång erfarenhet av ledarskap och ekonomistyrning. Han står för ett ledarskap som präglas av öppenhet och dialog och jag ser mycket framemot att få jobba tillsammans med Johan, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.