Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politisk talesperson besökte Jönköping

Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson besökte Jönköping under lördagen. Han gav sin och den nya partiledningens bild av hur partiet behöver bli bättre på att ge politiska svar på de problem som människor ser i sin vardag.

Jönköpings lokalförening, med ordförande Sascha Carlsson, bjöd in till ett lunchseminarie där Mats Persson, tillsammans med lokala medlemmar, fick möjlighet att reflektera kring Liberalernas väg framåt.

En hållbar migrationspolitik, nya framtida stambanor och sjukvården var några ämnen som berördes under lunchen på Familjen Ericsson Hotel, där ett drygt 20-tal personer deltog.

Med utgångspunkt i det pågående budgetsamarbetet gjordes kopplingar till bland annat satsningar på rättssamhället, för att möta den otrygghet som är påtaglig i flera delar av samhället.

Inte bara polis, utan även tull och domstolar behöver ha muskler att få fatt i och lagföra de personer som begår brott, menar partiet.

Från Småland

Vad gäller den debatt som varit kring partiets politiska inriktning konstaterades det att det lätt blir en polariserad debatt om höger eller vänster. Mats Persson underströk vikten av att gå bortom denna diskussion och snarare hitta den gemensamma liberala värdegrunden som kan ge svar på Sveriges samhällsproblem.

Mats Persson har sina rötter i småländska Markaryd. Därför låg det nära till hands att lyfta fram företagares och näringslivets betydelse för att hela landet ska kunna må väl och utvecklas.

Han menar att när idéer får växa till företag och arbetstillfällen, finns det även i landsbygdsområden förutsättningar till välfärd, integration och social sammanhållning.