Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära golftävlingen ställs in: ”Väldigt tråkigt”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Årets upplaga av Golfköpingsmästaren ställs in på grund av coronapandemin, det meddelade tävlingsledningen under tisdagen. Golfspelare i Jönköpingstrakten lämnas dock inte lottlösa, arrangörsklubbarna vill nämligen öka möjligheterna till spel i sommar. – Vi är antagligen Sveriges bästa golfstad med nio olika banor som alla har olika kvalitéer och upplevelser, säger Magnus Åström, tävlingsledare.

Golfköpingsmästaren har växt så det knakar de senaste åren, med 6 000 startande spelade ifjol är tävlingen en av Sverige största golftävlingar. Inför 2020 års upplaga hade arrangörerna hoppats på ytterligare tillväxt – men så blir det inte. Coronapandemin sätter stopp.

Arrangörsklubbarna, nio stycken till antalet, har gemensamt fattat beslut om att ställa in årets tävling. Istället kommer golfarna i Jönköpingstrakten erbjudas möjligheten till sällskapsgolf på varandras klubbar under sommarveckorna.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt för vi vet att många golfare ser fram emot att spela tävlingen. Särskilt i år då många vill spela mycket golf och fler än vanligt kommer vara kvar i Jönköping under semestern. Men vi ser det som självklart att följa riktlinjer som förbund och myndigheter sätter upp, säger Magnus Åström, tävlingsledare för Golfköping, i ett pressmeddelande.

Under nio veckor kommer golfspelare i Jönköpingstrakten kunna spela för rabatterade priser på två olika banor varje vecka. Detta för att öka möjligheterna till golfspelande, samtidigt som spelarna erbjuds mer variation och fler spelupplevelser.

– Vi är antagligen Sveriges bästa golfstad med nio olika banor som alla har olika kvalitéer och upplevelser. Det är utvecklande för golfarna att spela olika banor. För klubbarna är det viktigt att få intäkter när många företagsevent, tävlingar och annat ställs in. Att spela Golfköping i år handlar också om att vara med och stötta klubbarna, säger Magnus Åström.