Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära bandet fyller 20

Sedan 1999 har de underhållit alltifrån champagneslukande studenter till after ski-festprissar. I år firar Jönköpingsgruppen Nolltresex 20 år som band.

Historien om Nolltresex börjar som för många andra band.

– Vi skulle bara repa för att ha skoj, säger Fredrik Uddén.

Tjugo år senare är det en helt annan historia som skrivits. Nolltresex har gjort flera hundratals spelningar från norr till söder och blivit ett uppskattat partyband på många håll runt om i landet.

En av de första officiella spelningarna gjordes på en klubb i Jönköping. Men det var först några år senare som det tog verklig fart.

Nolltresex hade blivit inbjudna att spela på det så kallade champagneloppet under Lundakarnevalen 2003.

En stund innan spelningen var det helt folktomt framför scenen. När bandet väl drog i gång fylldes platsen av festsugna studenter.

– När vi var på väg hem sade vi att det här måste vi gör mer av, säger Uddén. Sagt och gjort. Bandet har rockat vidare runt om i Sverige.

Och de många milen på vägarna har gjort att Nolltresex nu är inne på sitt femte turnéfordon.

Bland de många ställen som gruppen spelat på finns också några favoriter. Liljan i Borlänge sägs av bandet ha den bästa logen.

Annat är det på en icke-namngiven krog i Skövde.

– Där fick vi dela loge med diverse skräp och en rökande städare, säger Uddén.

Och trots att Nolltresex kånkat land och rike runt, kört till spelningarna själva och riggat upp det mesta av sin utrustning själva verkar bandet inte ha några tankar på att lägga av.

För till syvende och sist är det kul att stå på scen.

– Det är det bästa man kan göra, säger Niclas Karlsson som klev in i bandet 2012 och är den enda medlemmen som inte varit med sedan starten.

Milstolparna

Bland sina milstolpar nämner bandet när det fick chansen att göra låten Kungarna af Stan som fortfarande används som inmarchslåt vid Jönköpings Södras matcher och de många after ski-framträdande som avverkats under åren.

Under jubileumsåret pekar också mycket på att det blir något form av party för att markera bandets senaste milstolpe.

– Någonting tror jag nog att det ska bli, säger Uddén.

JnyttTV. Se ett axplock från några av Nolltresex spelningar 2003–2005.