Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt event firar fem år

Fler än 100 konstnärer deltar i Södra Vätterbygdens konstrunda. I år firar rundan fem år och man inleder ett samarbete med Kulturskolan i Jönköping.

Södra Vätterbygdens konstrunda går av stapeln första helgen i september. 120 konstnärer deltar vilket gör rundan till en av Sveriges största, meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Anmälan är nu öppen och anmälningstiden går ut den 1 maj.

– Vi hoppas att vi bidrar till att öka intresset för kultur hos både besökare och invånare i trakten. Många utställare kommer från andra delar av landet så rundan är numera en välkänd och väletablerad kulturhändelse i Sverige, säger Sören Nordenström.

– Vi hoppas att vi kan bli en del av de krafter som motverkar utarmningen av city och butiksdöd, och genom mer kultur levandegöra city.

I år firar rundan 5-årsjubileum vilket kommer att märkas på olika sätt i Jönköping. Vad det blir för något hålls än så länge hemligt.

Nytt för i år är att rundan samarbetar med Kulturskolan i Jönköping. Detta dels för att väcka intresset för konst och kultur hos ungdomar, och dels för att ge dem en möjlighet att ställa ut inför publik under konstrundan.