Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva beskedet om HV-talangen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

David Gustafsson tvingades kliva av matchen mot Växjö efter en axelskada. Men nu kommer något positivare besked från HV-lägret kring centerns status. – Det var bättre än vad vi trodde, säger huvudtränaren Stephan Lundh.

Det var i den andra perioden som David Gustafsson plötsligt lämnade isen i rivalmötet i Kinnarps arena.

Efter matchen berättade HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark att det rörde sig om en mindre axelskada.

– Det är en stukning i skulderleden. Det kan hända i tacklingssituationer och är en ganska vanlig skada. Vi kommer att behandla skadan med tryck och kyla, lite tejp och annat smått och gott, sade Frostemark till Jnytt.

Prognosen var att Gustafsson åtminstone skulle missa de två matcherna mot Timrå och Mora på tisdag och torsdag.

Men kanske kan comebacken komma något tidigare än beräknat.

– Det var bättre än vad vi trodde från början. Han kommer inte att vara med i morgon. Men senare i veckan hoppas jag att han ska kunna vara med, säger HV71:s huvudtränare Stephan ”Lillis” Lundh.

Även Martin Thörnberg saknas mot Timrå. Kaptenen har inte spelat sedan han ådrog sig vad som beskrevs som en överbelastning efter sin comeback.

Det är ännu oklart när forwarden är tillbaka i spel. Men nu bekräftas det att kaptenen drabbats av samma problem som hållit honom borta under i princip hela säsongen.

– Han fick lite bakslag, skriver HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark i ett sms till Jnytt.

När HV71 tränade på måndagen saknades även Oscar Sundh. HV-profilens nummer 13 bars i stället av junioren Max Wennlund.

Men här kan Lundh lämna ett lugnande besked.

– Han kommer att vara med och spela i morgon. Det var en extra åtgärd för att han ska vara 100 procent mot Timrå, säger Lundh.

JnyttTV. Hör Stephan ”Lillis” Lundh inför matchen mot Timrå och skadeläget i truppen.

Läs även