Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt besked från husvagnsbjässen

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

I slutet av mars meddelade husvagns- och husbilstillverkaren Kabe i Tenhult att man stänger produktionen i två veckor över påsk.

300 anställda på produktionssidan berördes när Kabe-koncernen och dess kunder, leverantörer och samarbetspartners försökte minimera konsekvenserna för koncernen på grund av coronaviruset.

Under onsdagen kom beskedet från Kabe att man drar igång produktionen igen i Tenhult. Samtliga 300 personer som tidigare korttidspermitterades går då tillbaka till jobbet igen.

– Vi vågar tro på det igen och anledningen är att fabriker och våra underleverantörer har börjat att producera igen. Och därför kör vi med fullt manskap från och med måndag, säger Kabes koncernchef och vd Alf Ekström till jp.se.

– Faran är förstås inte över då vi inte vet hur stora effekterna blir av coronaviruset. Kortsiktigt ser det ändå ljusare ut.

När företaget stängde produktionen innan påsk beslutade man dessutom att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget till årsstämman på 2 kronor per aktie. Allt för att säkerställa att koncernen står sig i nuvarande läge.