Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får gottegrisarna en egen festival

Snart är det dags för den första upplagan av Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival. Festivalen, som har en 12-årig tradition i Göteborg, där den årligen hålls på hösten med närmare 15 000 besökare, kommer nu till Jönköping för första gången.

Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival kommer den 9-11 mars handla om delikatesser för hela slanten när choklad, lakrits, delikatess och dryckesälskare med över 50 utställare från hela världen, som alla presenterar sina kommande nyheter.

Produkter som finns representerade på festivalen är: Chokladkakor, Praliner, Tryfflar, Lakrits, Glass, Kaffe, Te, Juicer, Alkoholhaltiga drycker.

Många delikatesser

Bland delikatesserna, som är väldigt många, finns: Ostar, Charkuterivaror, Oliver, Olivoljor, samt delikatesser och produkter för matlagning, bakning och desserter.

Under hela festivalhelgen hålls flera tävlingar, föreläsningar och provningar som hålls av kända föreläsare.

Det kan handla om Rom och chokladprovning från Tobago, Norrländsk, ekologisk bean-to-bar choklad tillverkas i Umeå, praliner och choklad, champagne, Vodka + Lakrits och mycket mer.