Det är fjärde sommaren som yogastudion Yogabeat anordnar utomhusklasser på Vätterstranden. Yogainstruktören Kristina Lasan håller i klasserna och hon berättar att intresset är stort bland Jönköpingsborna.

- Det har alltid varit jättemycket folk, redan från start. Jag tänker att det för varje år blir fler och fler som testar, och även att personer som aldrig yogat tidigare också vågar testa när det är utomhus och det inte känns så allvarligt, berättar Lasan.

Yogabeats utomhusklasser på Vätterstranden har i stort sett samma upplägg som ett vanligt yogapass, men Lasan menar att det finns flera fördelar med att vara utomhus istället.

- Dels är det härligt att bara få va ute i naturen, i friska luften. Sen är det ju obegränsat med plats här. I vår yogasal har vi plats för femton personer, men här kan man ju va flera hundra om det skulle vara så, säger Lasan.

"Härligare att vara ute"

Dagens yogaklass bestod av en timmes allroundpass där deltagarna fick träna hela kroppen med både hjälp av både styrke- och stretchövningar.

Två av deltagarna var Lovisa Jöhnk och Petra Hyltse, som båda hade kommit för det fina vädret och utsikten mot Vättern. Jöhnk testade på utomhusyoga för första gången, men Hyltse har varit med på Yogabeats utomhusklasser varje sommar.

- När det är fint väder är det härligare att vara ute och träna än att vara inomhus, säger Hyltse.

Hyltse vill också lyfta fram yogainstruktören som en av anledningarna till att hon går på passen.

- Vi kommer hit för att Kristina är så bra, berättar Hyltse.