Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen får ny roll i HV71: ”Skitkul”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han är en stor profil i HV-kretsar. Nu står det klart att Andreas Falk återvänder till klubben i en ny roll – som tränare.

När Johan Lindbom sparkades som huvudtränare för HV71 klev Stephan ”Lillis” Lundh upp och tog över huvudansvaret.

Det öppnade a-lagsdörren för J20-tränaren Jonas Holmström som tog ett kliv upp och blev assisterande tränare.

Holmströms assisterande, Max Bohlin, tog i sin tur över rollen som huvudtränare för J20-laget.

Då öppnades ytterligare en lucka, som assisterande tränare för juniorlaget. Nu kan Jnytt berätta att den har fyllts.

HV-profilen Andreas Falk kliver in i J20-ledarstaben och gör sin första arbetsdag på tisdagen.

– Det är skitkul. Vi har pratat under en längre tid om att försöka hitta en lösning. Jag har haft andra grejer på gång men det gick inte i lås eftersom de inte riktigt passade in just nu. Då kände jag att jag måste ha något att göra eftersom jag är en rastlös själ, säger Falk.

– Samtidigt känner jag att jag kanske inte kommer att spela ishockey på toppnivå längre. Då kan jag hoppa på det här och ändå hålla på med hockey. Att hålla på med unga spelare är jäkligt kul. Det är ganska hög nivå, speciellt topp-10. Det är en regerande mästare som ska slåss om guldet här.

Falk kommer att jobba med J20-lagets forwarder medan Bohlin tar ett större ansvar kring backsidan.

– Jag var med och tränade med J20 i början av säsongen när jag inte hade något kontrakt. Så jag har kört med grabbarna som spelar i laget. Så jag har lite koll på spelarna. Max har jag träffat några gånger. Han har en drivkraft som är utan dess like, säger Falk.

Hur tror du att du kommer vara som tränare?

– Det får växa fram. Man har haft en jäkla massa tränare under karriären och man försöker ta inspiration från alla. Ingen är helt perfekt, precis som spelare. Sedan fattar man ett större tycke till vissa tränare. Jag kommer att vara tydlig om jag ser några detaljer där jag kan hjälpa dem och vägleda dem.

Den förre centern är inte den första tidigare HV-spelaren att stötta upp på klubbens juniorsida.

Efter guldsäsongen 2016/17 tvingades Chris Abbott lägga skridskorna på hyllan. Innan han värvades som sportchef till Rögle ingick han i just J20-lagets tränarstab.

Vunnit två guld

Falk har representerat HV71 som spelare i två sejourer.

I början av den pågående säsongen plockades 35-åringen in på ett korttidskontrakt för att stötta upp när Martin Thörnberg och David Gustafsson skadade sig under försäsongen.

Men centern tvingades lämna när hans kontrakt gick ut.

– De har fem otroligt bra centrar. Det märkte man när David Gustafsson kom tillbaka. De sitter på en centerposition som är bland de starkaste i ligan. Då är det extra svårt för mig att få någon istid där. Det är bara att önska dem all lycka, sade Falk till Jnytt i början på oktober.

”Kan bli jättebra”

Fast nu återvänder han alltså till föreningen där han som spelare vann två guld.

– Andreas med sin erfarenhet som spelare under många år står för många av de sakerna som vi i HV71 vill stå för med hans karaktär och hans sätt att se på hockey. Jag tror att det kan bli jättebra, säger Peter Ekelund, general manager i HV71 till Jnytt.

Läs även