Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen skänker till äldreboenden

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Förre TV-kommentatorn och sportprofilen Staffan Lindeborg skänker böcker till alla äldreboenden i Jönköpings kommun.

Med sin bok ”50 år i Public Service", som kom ut strax före jul, hoppas han att den ska skänka någon glädje i dessa tider då det inte skralt med sport i TV-kanalerna.

– Jag hoppas att boken kan glädja en och annan i dessa svåra tider nu när det är tomt på sport i våra TV-kanaler, säger Staffan som numera bor i Jönköping. Boken handlar ju mycket om sport och väcker minnen hos många.

Boken gavs ut i november och första upplagan sålde slut redan före jul.

– Boken har fått ett mycket positivt mottagande runt om i landet och vi tycker Staffans idé och omtanke om äldreboendena är lysande, säger förlagschefen Eva Månsson på Isabergs förlag. Många äldre med sportintresse sitter just nu ensamma på sina boenden utan möjlighet till besök från nära och kära, säger Staffan i ett pressmeddelande.

Elva gästförfattare

Det finns elva gästförfattare i boken, bland andra fotbollsprofilerna Glenn Strömberg och Thomas Wernerson, artisten Monica Forsberg, före detta simmaren och direktören Bengt Baron och före detta TV-programledaren Bertil Svensson.

– Bertil fyller snart 87 år och är också en av många som just nu sitter isolerad om än i sin lägenhet, berättar Staffan Lindeborg. Bertils styrka har alltid varit att tänka positivt och det behöver vi alla försöka att göra nu oavsett ålder.

Boken såldes strax före jul vid två tillfällen i samband med HV-matcher i Kinnarps Arena och då skänktes 10 000 kronor till Stefan Livs Minnesfond.