Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikinvasion väntar för HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

För en vecka sedan möttes Djurgården och HV71 på Hovet i Stockholm. Då kunde hemmalaget vända och vinna med 3-2 efter förlängning.

Idag är det match igen. Men Hovet är utbytt mot Globen och det kommer att bli en rejäl publikinvasion i Globen. Under morgonen idag (annandagen) var drygt 12.500 biljetter sålda och det kommer att bli lapp på luckan i eftermiddag när HV ska försöka ta revansch. Vid hockeymatcher ligger kapaciteten på 13.850 åskådare.

HV71 åkte till Stockholm redan under gårdagen (juldagen) efter att ha kört ett tufft fyspass och en timmas träning på is.

- Vi hade även ett möte där vi gick igenom den senaste matchen mot Färjestad, men vi tittade även på situationer från vår möte med Djurgården, säger HV-tränaqern Stephan ”Lillis” Lundh.

I förra veckan fick HV med sig en poäng hem. Men det var blandad glädje över det resultatet. HV hade länge ledningen med 2-1, men två sena mål av Djurgården förstörde chanserna till full pott.

Samma trupp

- Från den matchen tar vi med oss flera saker vi är nöjda med, bland annat att spelet i powerplay blivit bättre. Men det finns mer att ta av.

HV71 saknar fortfarande långtidsskadade Martin Thörnberg samt avstängde backen Christoffer Persson. Dessutom är David Gustafsson och Martin Fehérváry upptagna av spel i junior-VM.

Medan HV71 kör med samma lag som senast så blir det en ändring i Djurgården i och med att Jacob Josefson efter att ha varit borta från skada ett bra tag är redo för spel igen.

- Jag spelar mot HV71. Efter skadan jag fick mot Frölunda så har rehabiliteringsplanen hela tiden varit inställd på annandagsmatchen och nu är jag redo, säger han till Djurgårdens hemsida.