De tillfälliga brevlådorna kommer att vara öppna från 16 april till 2 maj. De är till för de som fortfarande deklarerar via papper.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de två sista veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

I Jönköping finns brevlådan på Myntgatan 5. I Jönköpings län finns det även en brevlåda på Storgatan 51 i Värnamo.

"Självklart inte nöjda"

På övriga kontor gäller inlämning under öppettiden. En del kontor kommer att ha utökade öppettider, meddelar Skatteverket.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl. Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda. Vi måste vara lyhörda och i år gör vi det därför enklare även för dem som vill lämna pappersdeklarationen direkt till oss, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i pressmeddelandet.