Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räknar med årets bästa publiksiffra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra startar om superettan med hemmamatch mot Helsingborg. Då väntas säsongens bästa publiksiffra hittills.

Jönköpings Södra har haft svårt att locka publik till Stadsparksvallen under våren. Laget har som bäst haft 2 332 personer på plats när Degerfors gästade i slutet av maj.

Hemmasnittet – som till viss del dragits ned på grund av matchen mot Landskrona som spelades i Borås – ligger på 1 999 personer, vilket innebär en sjundeplats i publikligan.

Men när superettan startar om för J-Södra med hemmamatch mot Helsingborg räknar klubben med att årets hittills högsta publiksiffra. J-Södra har i nuläget sålt strax över 2 000 biljetter.

– Det ser positivt ut publikmässigt om man tittar på försäljningen. Det är utan tvekan den match som sålt flest biljetter på förhand, säger Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig i J-Södra.

– Jag tror väl att vi kommer komma upp i över 3 000. Sedan vet jag inte var vi landar exakt.

”Kommer minst 1 000”

En av anledningarna till den förväntade publiksiffran är det följe av bortasupportrar som väntas komma till Stadsparksvallen.

– Det kommer minst 1 000 personer till Jönköping, säger Anders Larsson, ordförande i HIF-vännerna, en av klubbens supporterorganisationer.

Matchen blir också den första som svenska landslagets kapten Andreas Granqvist gör efter VM. Mittbacken har bytt ryska Krasnodar mot Helsingborg.

J-Södra meddelade på söndagskvällen att klubben hade för avsikt att hylla Granqvist och landslaget för insatsen i sommarens turnering innan avspark på söndag.

Men hyllningen ser inte ut att påverka publiksiffran, säger Lagrell.

– Det är en intressant match för båda lagens supportrar. Jag tror att det är det primära. Den här matchen har dragit folk oavsett, säger Lagrell.