Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånade apotek och knivskar man

Igår eftermiddag greps en person i Nässjö som är misstänkt för att under dagen ha stulit narkotikaklassade preparat på ett apotek. Mannen i 55-årsåldern var också misstänkt för mordförsök, efter gripandet, efter att ha skadat en man med kniv på samma gata som rånförsöket på apoteket.

På onsdagsmorgonen rapporterar polisen om en händelse som inträffat under gårdagen. Vid 18.00 på tisdagen fick polisen in ett överfallslarm från apoteket på Rådhusgatan i Nässjö. Enligt larmet ska en man varit inne på apoteket och stulit bland annat narkotikaklassade preparat. Händelsen rubriceras som rån eftersom mannen haft en kniv under händelsen.

Polisen kunde få hjälp av ett vittne till händelsen som sett att gärningsmannen tog sig ner mot resecentrum i Nässjö. Polisen begärde stopp i tågtrafiken så att inte den misstänkta mannen kunde lämna med ett tåg.

När polisen kom till Resecentrum kunde de gripa mannen, som är i 55-årsåldern.

Misstänktes för mordförsök

Vid gripandet berättar den misstänkta mannen att han skadat en person med kniv på samma gata som rånet på apoteket, men på annan adress.

När polisen kommer till den adressen påträffar de en man som fått ytliga skador av kniven. Den drabbade är i 55-årsåldern. Det är i nuläget oklart vad som inträffat på den adressen.

- Vi ska utreda vad som kan ha hänt under dagen men i nuläget är det oklart. Det är nog ganska mycket kvar att göra kring detta, säger polisens presstalesperson vid region öst Thomas Agnevik på onsdagsmorgonen.

När mannen förs till polisstationen i Eksjö är han misstänkt för rån och försök till mord.

Polisen har gjort brottsplatsundersökningar på apoteket och på den andra adressen där den misstänkta skadat en annan man med kniv.

Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.