Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånade citybutik – man döms till fängelse

Tio månaders fängelse. Det blir domen mot en man i 20-årsåldern sedan han rånat en klädbutik centrala Jönköping. En medåtalad kvinna döms till dagsböter.

På eftermiddagen 1 april fick polisen samtal från personalen i en klädbutik på Östra Storgatan i centrala Jönköping. Det visade sig att två personer, en man och en kvinna, hade varit inne i butiken och stulit kläder. När de blev påkomna av personalen, som försökte ta tillbaka varorna, blev en anställd hotad med kniv.

Mannen och kvinnan lämnade platsen men kunde gripas av polisen sedan de först blivit stoppade av väktare vid Juneporten.

I ett senare skede visade det sig att värdet på stöldgodset bara uppgick till 346 kronor.

Betala skadestånd

Mannen, som är från Gislaveds kommun, döms nu för rån samt hot och våld mot tjänsteman sedan han blivit våldsam mot väktaren. Straffet bestäms till fängelse i tio månader. Han ska dessutom betala 7 500 kronor i skadestånd till den i personalen som blev knivhotad och 5 600 kronor till väktaren.

Själv har han medgett ringa stöld men nekat till rån.

Kvinnan, som är hemmahörande i Jönköpings kommun, döms till 40 dagsböter för ringa stöld.