Råslätts SK har haft en motig säsong. Efter fjolårets degradering från Division 2 var det många som hade höga förväntningar på laget inför årets säsong. Men på grund av spelaravhopp, stor spelaromsättning och många andra orsaker har det inte gått som planerat för RSK. Ett exempel är att sportchefen Alessandro Severino själv har fått gå in och vara målvakt de senaste omgångarna trots att han inte har någon som helst erfarenhet.
– Jag är den sjunde målvakten i år och i längden blir det ohållbart när vi inte får någon kontinuitet.

Jobbar framåt
Inför söndagens match så var det bara ett lag som var sämre än Råslätts SK i serien: Värnamo Södra. Men trots det lyckades gästerna vinna med klara 4-0 mot Råslätt, som nu alltså får sikta in sig på spel i Division 4 elit nästa säsong.
– Vi har redan satt igång med att jobba framåt, vi tittar på vilka spelare som vi vill ha kvar och vilka vi kan knyta till oss. Vi ligger redan väldigt långt fram i vårt arbete, säger Alessandro Severino, som nu hoppas att man ska få igång en bra organisation inom föreningen.
– Personligen tycker jag att det lättare att jobba från en lägre nivå för då kan vi jobba i lugn och ro. Vi siktar på att i framtiden plocka spelare från ungdomslagen och slussa in dem i seniorlaget.
Trots att man redan åkt ur hoppas Severino att man ska ge allt i de återstående fyra matcherna.
– Vi tar alltid en match i taget. Vi vill inte lägga oss utan vi ska försöka avsluta på ett värdigt sätt.