Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råslätt kryssade: "Känns som förlust"

Råslätt SK, som krigar för nytt kontrakt i division 2-fotbollen, spelade 1-1 i lördagens bortamöte med Asarums IF. – Det känns som en förlust, säger tränaren Abdirisak Mohamed.

Båda målen föll tidigt i matchen. Asarum inledde målskyttet efter åtta minuter och drygt tio minuter senare kvitterade Carl Åberg, Råslätts nyförvärv från Haga.

– De fick göra sitt mål billigt på en fast situation. Men vi kom tillbaka ganska snabbt, konstaterar Abdirisak Mohamed.

1-1 stod sig alltså tiden ut. Ett RSK i stort poängbehov spelade upp sig under matchens gång men fick inte utdelning.

– Vi var tillbakatryckta i första men höjde oss i andra. Vi gick för segern, skapade betydligt fler målchanser än dem och hade allt i egna händer. Vi hade bland annat en chans i slutet som vi inte lyckades sätta, suckar en besviken Mohamed.

– Det känns som en förlust. Vi åkte hit för att ta alla tre poängen och vi kunde ha gjort det om vi hade gjort jobbet rätt.

”Spelade med hjärta”

RSK har haft ett tätt matchande på slutet, mötte Gais i Svenska cupen i onsdags, och flera spelare saknades mot Asarum.

– Fem spelare kunde inte vara med på grund av känningar och skador. Vi har spelat tre matcher på sju dagar och det har tagit på vissa spelare. Men de som var med spelade med hjärta, säger Mohamed, som framhåller Odisho Tammo för ett piggt inhopp.

RSK är nästjumbo i tabellen och har sex poäng upp till Bromölla på den negativa kvalplatsen. I nästa omgång väntar ett riktigt bottenmöte när sistaplacerade Nässjö gästar Råslätts IP.

– De har det tufft som oss. Vi har koll på dem och kan deras styrkor och svagheter. Jag tror på tre poäng då. Det har känts bra för oss ett tag. Vi har haft svåra matcher men gjort det bra, vi har höjt oss jättemycket. Många spelare har fått tillbaka självförtroendet men vi har inte satt det sista målet, säger Abdirisak Mohamed.