Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råslätt värvar från Assyriska

Division 2-klubben Råslätt SK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det handlar om ytterbacken Abdulahi Hussein, med ett förflutet i bland annat Assyriska IK.

Abdulahi Hussein har representerat klubbar som Assyriska IK, Husqvarna FF, IFK Öxnehaga och Somaliska BK. Men under 2019 års säsong är det spel i division 2 med Råslätt SK som gäller för 24-åringen.

– Jag är en löpstark och snabb kantspelare med en fin inläggsfot, säger han till klubbens webbplats.

RSK ser nyförvärvet som en stabil ytterback som kommer att konkurrera på flera positioner eftersom han är van vid att spela i princip överallt på planen.

– Abdu är en väldigt talangfull, kvick och löpstark ytter som kan användas defensivt och offensivt i vårt spelsystem, säger nye tränaren Vladan Ladan.

"Ovärderlig erfarenhet"

Råslätt har i dagarna även gjort klart med målvakten Sulejmen "Suljo" Sarajlic som därmed återvänder till klubben där han en gång fick sin fostran.

– Vi får in en väldigt duktig målvakt som tillför en hel del ovärderlig erfarenhet in i vår unga grupp. Vi är väldigt glada över att han återvänder till moderklubben, men vi vill göra allt för att han ska återvända till elitfotbollen igen framöver, säger Vladan Ladan.