Bokningar till sol- och baddestinationer har ökat med 5 procent jämfört med förra årets rekordsiffror. De mest populära resmålen inför sommaren är Kreta, följt av Mallorca och Rhodos. Detta visar ny resestatistik från Ticket.

- Efter en ovanligt sen och kall vår vill många svenskar säkra lite värme i sommar med en semester kring Medelhavet. En skön och avkopplande sol- och badresa till bekväma charterdestinationer är då extra populärt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Turkiet tillbaka

Även charterresor över lag har ökat betydligt till denna sommar, numera finns det hotelltyper för alla målgrupper. Vuxna par som kan bo på hotell med 16-års gräns, barnfamiljer som prioriterar hotell med barnklubbar och familjeanpassade aktiviteter medan trendsäkra resenärer tycker design och inredning är viktigast när de väljer hotell.

En charterdestination som inte varit så välbesökt de senaste åren är Turkiet. Men bokningsstatistiken visar att Antalyakusten är sommarens stora raket, med en bokningsökning på drygt 150 procent jämfört med sommaren 2017.

Grekland mycket att erbjuda

Det mest bokade charterlandet är Grekland där öarna Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos, Samos, Santorini och Korfu är de som är mest besökta.

- Grekland har så mycket att erbjuda och det är roligt att se att många resenärer hittar till de mindre öarna i den grekiska övärlden. Exempelvis vackra Samos och mysiga Skiathos kommer starkt inför sommarens härliga badsemestrar, säger Katarina Daniels